Een samenwerking van Bout Advocaten, Lexnova en Pro Facto

Rekenkameronderzoek over energietransitie

Voor gemeenten is een belangrijke rol weggelegd in de energietransitie. De gemeente is verantwoordelijk voor de ruimtelijke ordening en dient de afspraken uit de Regionale Energie Strategie (RES) en het klimaatakkoord te vertalen naar beleidsvisies en -kaders. Denk aan eisen over duurzaamheid, ruimtelijke inpassing en participatie.

Rekenkameronderzoek

Zicht op de voortgang, de resultaten en effecten van het beleid en van de aanpak is essentieel. Rekenkameronderzoek door EN. kan hierin inzicht verschaffen. Wordt het beleid adequaat gemonitord? Zijn de doelstellingen voldoende specifiek? Evalueert de raad het beleid met het college? Rekenkameronderzoek door EN. biedt inzicht in de gemeentelijke aanpak en het beleid en levert concrete aandachtspunten op over de doelmatigheid en doeltreffendheid van beleid en uitvoering en aanbevelingen om de aanpak te verbeteren. 

De Regionale Energie Strategieën (RES)

In de Regionale Energie Strategieën (RES) zijn de opgaven uitgewerkt op het gebied van duurzame elektriciteitsopwekking en voor energiebesparing en warmte. Een RES geeft aan waar en hoe duurzame elektriciteit en warmtebronnen ingezet en infrastructureel ingepast worden. Rekenkameronderzoek door EN. kan de op ambities van of processen van uw gemeente in kaart brengen.

EN. als partner

EN. is een samenwerkingsverband van Bout Advocaten, Lexnova en Pro Facto. Met de ruime ervaring van deze bedrijven met rekenkameronderzoek en kennis van energietransitie, de Omgevingswet, burgerparticipatie en financiële participatie zijn we een ideale partner om gedegen onderzoek te doen teneinde het duurzaamheidsbeleid duurzaam te verbeteren.

Nadere informatie

Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050-3051191.

 

Klik hier om de brochure te downloaden.