Een samenwerking van Bout Advocaten, Lexnova en Pro Facto
Programma kennisbijeenkomst voor overheden en bedrijven

Programma kennisbijeenkomst voor overheden en bedrijven

EN. organiseert op dinsdag 12 april een kennisbijeenkomst voor overheden en bedrijven over het thema 'participatie en de energietransitie'. De bijeenkomst vindt plaats in de Euroborg in Groningen en is gratis toegankelijk.

 

Programma 12 april Kennisbijeenkomst voor overheden en bedrijven

Thema    Participatie en de energietransitie 
Datum   12 april vanaf 16 uur 
 Locatie   Stadion Euroborg Groningen
 Kosten   Geen
Informatie   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Samen werken we aan een leefbaar klimaat, voor onszelf en voor toekomstige generaties. De energietransitie is een van de grootste uitdagingen waar we de komende decennia mee te maken hebben.
 
In dat kader biedt EN. u een kennisbijeenkomst aan waarin we actuele thema’s behandelen. Het onderwerp ‘Participatie en de energietransitie’ staat hierbij centraal. Zowel overheden als bedrijven uit Noord-Nederland zullen niet om dit onderwerp heen kunnen. EN. is een bundeling van de krachten van Pro Facto, Lexnova en Bout Advocaten.
 
16.00 - 16.10 De aftrap

Dagvoorzitter Hanna Tolsma (RUG) zal tijdens de aftrap kort stilstaan bij een aantal actuele juridische ontwikkelingen met betrekking tot energietransitie.

16.10 - 16.40 Participatie en wetgeving
Bertil Westers en Constantijn de Lange (Bout Advocaten) zullen ingaan op een aantal juridische aspecten van participatie bij de ontwikkeling van hernieuwbare energie. Diverse casuïstiek zal hierbij worden behandeld, waarbij de inhoud wordt afgestemd op de deelnemers.

16.40 - 17.00 Participatiebeleid
Heinrich Winter (Pro Facto) zal stilstaan bij participatiebeleid en de werking in de praktijk. Welke vormen van participatie kunnen bedrijven inzetten bij nieuwe planontwikkelingen en waaraan dient het participatiebeleid te voldoen?

17.00 - 17.10 Pauze

17.10 - 17.30 Participatie en draagvlakonderzoek
Gert Blekkenhorst (Lexnova) bespreekt een aantal praktijkvoorbeelden van draagvlak-onderzoek in het kader van de energietransitie. Draagvlakonderzoek wordt steeds belangrijker voor private partijen die hernieuwbare energieprojecten willen ontwikkelen.

17.30 - 17.40 Korte plenaire bespreking van de resultaten van de middag

17.40 - 19.30 Borrel en lichte maaltijd

Nadere praktische informatie en routebeschrijving ontvangt u van ons na aanmelding.
(U kunt het programma ook HIER downloaden)