Een samenwerking van Bout Advocaten, Lexnova en Pro Facto

Advies toekomstige samenwerkingsstructuur RES Cleantech Regio

In opdracht van de RES Cleantech Regio en NP RES hebben Lexnova Overheidsadvies en Bout Advocaten (beide bureaus maken samen met Pro Facto onderdeel uit van EN.), een advies opgesteld over een passende en toekomstbestendige samenwerkingsstructuur voor de RES Cleantech Regio.

 De hoofdconclusie van het advies was om als RES Cleantech Regio gebruik te blijven maken van de bestaande structuur van de Gemeenschappelijke Regeling Regio Stedendriehoek. Vanuit dat perspectief is de mogelijkheid verkend om de RES Cleantech Regio, en daarmee de Stuurgroep RES, als adviescommissie van de Gemeenschappelijke Regeling Regio Stedendriehoek te laten functioneren. Daarnaast wordt geadviseerd om samenwerkingsafspraken gericht op onderwerpen als governance, (financiële) controle, mandaten en PIOFACH-taken vast te leggen.

Dit advies biedt tevens handvatten voor NP RES en de overige RES’en in Nederland. Voor elke RES is het interessant om nader te onderzoeken welke werkwijzen en (juridische) samenwerkingsvormen bijdragen aan succesvolle planvorming en de uitvoering van projecten om de gestelde opgaven te realiseren. Voor de RES’en kunnen de werkwijzen en de samenwerkingsstructuur verschillen. Onderzoek en maatwerk is benodigd om de verschillende RES’en optimaal te laten functioneren zodat de route naar planvorming goed kan worden afgelegd, hindernissen worden voorkomen en de opgaven gehaald.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .